شاید برای شما اتفاق بیفتد
«مطلب فوق یک متن ادبی نیست و صرفاً جهت اطلاع رسانی نوشته شده است»
* وصیت نامه ی عادی قانونی است
بعد از فوت پدرم و اجرا گذاشتن وصیت نامه ی دستنویس ایشان از سوی همسرش (نامادری) فهمیدم که در محضر دادگاه، محضری یا دستنویس بودن آن مهم نیست و هرگونه دستخطی مبنی بر وصیت، شکایت، بدهی و ... که البته امضاء چند شاهد آن را معتبرتر میکند، قانونی و در مراجع قضایی قابل پیگرد میباشد.
این در حالی است که پدر من تصور میکرد وصیت نامه اگر محضری نباشد، اعتباری ندارد و فقط برای دلخوش کردن همسرش دستخطی را به وی داده بود. پدرم همیشه برای محضری کردن آن بیماری را بهانه میکرد و به ما نیز گوشزد میکرد که دستخطی که نزد اوست محضری نبوده و هیچ اعتباری ندارد.
خیلی از دوستان و آشنایان پدرم نیز چنین باوری داشته و حتی پس از فوت ایشان و احضاریه دادگاه معتقد بودند که همسرش راه به جایی نمیبرد و وصیتنامه ی عادی فاقد اعتبار است.
بر خود واجب دانستم تا از طریق نگارش این مطلب، اطلاع رسانی کنم تا دیگر سوء استفاده های این چنین صورت نگیرد و مشکلی که گریبان ما را گرفت برای دیگران اتفاق نیفتد. هم چنین موارد بسیاری وجود دارد که نسبت به آن اطلاعی نداشته که میکوشم نسبت به آن اطلاع رسانی کنم.
* احضاریه های مربوط به دیگران را دریافت نکنید.
شاید برایتان اتفاق بیفتد که مأمور دادگاه نامه ی احضاریه ی همسایه یا بستگان نزدیک را نزد شما بیاورد و شما نیز صرفاً برای کمک، نامه را دریافت و به شخص مورد نظر برسانید.
لازم است بدانید که با قبول نامه، زین پس هر احضاریه یا اخطاریه ای که از سوی آن دادگاه فرستاده میشود شما ملزم خواهید بود تا به دست شخص برسانید و حتی در صورت امتناع مأمور مذکور میتواند نامه را از لای در به داخل خانه بیاندازد.
پس قبل از گرفتن نامه های دادگاه که به شما مربوط نمیشود، لازم است بدانید که چندین احضاریه ی دیگر و پس از آن چندین اخطاریه در راه است. ضمن آن که اگر شخص مورد نظر در دادگاه حضور یابد و اظهار کند که نامه ای دریافت نکرده، شما محکوم خواهید شد.
«خیلی از مردم نسبت به چنین مسائلی اطلاع ندارند. لطفاً اطلاع رسانی کرده و ضمناً شما نیز با مواردی این چنین اگر مواجه شدید یا خود برای اطلاع دیگران اقدام و یا با اطلاع در قسمت نظرات، به دوستان دیگر اطلاع رسانی کنید. این مطلب ادامه دارد.»
نظرات شما عزیزان: